Uw opname in Amphia
Krijgt u binnenkort een operatie of behandeling waarvoor u in ons ziekenhuis blijft? Dan begrijpen we goed dat u graag weet wat u te wachten staat. Op deze pagina leest u meer informatie over uw opname in Amphia. Informatie over een onderzoek of behandeling krijgt u van uw medisch specialisten.
Meer informatie voor u
-
Als u voor een operatie naar Amphia komt, wordt u eerst voorbereid bij het Voorbereidingsplein. Dit is noodzakelijk, om toestemming te krijgen voor uw operatie. Er wordt soms lang voor de operatie een datum met u afgesproken voor de operatie. Die datum is dan nog niet zeker. U krijgt de voorlopige datum 1 tot 2 weken van tevoren. Net als de locatie en de tijd. Het kan voorkomen dat, door onvoorziene omstandigheden, uw opname op de afgesproken datum niet door kan gaan. Indien deze situatie zich voordoet, laten wij u dat zo snel mogelijk weten en zoeken met u naar een alternatief.
-
Bij Amphia hebben we veel aandacht voor voorbereiding, verdoving en het voorkomen van pijn. Deze informatie krijgt u tijdens een gesprek bij het Voorbereidingsplein. Ook is er een folder over ‘Verdoving en pijnbestrijding’.
Deze folder is er in 4 talen:
-
Voelt u zich opeens minder goed? Of verandert uw gezondheid veel? Neem dan contact op met uw huisarts.
-
Neem contact op met de afdeling of uw opname door kan gaan.
-
Soms gaat een operatie niet door op de datum die is afgesproken. Bijvoorbeeld wanneer iemand anders met spoed geopereerd moet worden. Natuurlijk vertellen wij u dat zo snel mogelijk. Samen met u zoeken we dan naar een nieuwe datum.
Kunt u zelf onverwacht niet meer komen voor uw afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Opname.
Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur:
- Chirurgie / Kaakchirurgie / KNO / Tandheelkunde: (076) 595 30 83.
- Urologie / Gynaecologie / Plastische Chirurgie / Oogheelkunde: (076) 595 10 83.
- Orthopedie / Neurochirurgie / Pijnbestrijding: (076) 595 30 84.
-
Voor vragen over uw operatie belt u met de afdeling Opname. Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur:
- Chirurgie / Kaakchirurgie / KNO / Tandheelkunde: (076) 595 30 83.
- Urologie / Gynaecologie / Plastische Chirurgie / Oogheelkunde: (076) 595 10 83.
- Orthopedie / Neurochirurgie / Pijnbestrijding: (076) 595 30 84.
Voor vragen over verdoving of het tegengaan van pijn belt u met het Voorbereidingsplein. Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur. Via telefoonnummer: (076) 595 30 35.
-
Wij vinden het belangrijk dat u zo snel mogelijk wordt geholpen. Maar soms lukt dat niet en is er een wachttijd. Deze wachttijd hangt af van:
- spoed van andere operaties;
- of er genoeg verpleegkundigen zijn;
- of de specialist het druk heeft;
- ruimte/plek op de afdelingen.
Operaties die haast hebben, krijgen voorrang. Ook de volgorde van aanmelding telt mee.
Op onze website plaatsen we onze wachttijden van dit moment. Deze wachttijden zijn een inschatting in dagen. De daadwerkelijke wachttijd is soms korter of langer.
-
Het is handig als u vooraf nadenkt over zorg die u misschien na de operatie nodig heeft. Dan kunt u zich hier al op voorbereiden. Wilt u meer informatie?
- Ga naar zorg na opname
Er zijn verschillende opnames mogelijk. Op de dag dat u naar het ziekenhuis komt voor uw afspraak, meldt u zich bij de receptie in onze aankomsthal. Hier vertellen ze u de weg naar de juiste afdeling.
Dagopname
Bij een dagopname blijft u minder dan één dag in het ziekenhuis. Op die dag heeft u een behandeling of operatie. U blijft dus niet slapen. Meestal gaat u een paar uur later weer naar huis.
Opname zonder bed
Het kan zijn dat u niet vooraf uw operatie op een afdeling komt. Dit noemen we ‘Opname zonder bed’. Als u in het ziekenhuis aankomt, krijgt u een gesprek met de verpleegkundige. Daarna gaat u meteen naar de operatieafdeling. Pas na uw operatie of behandeling komt u op een kamer te liggen.
Opname met overnachting
Als u niet dezelfde dag naar huis kunt, blijft u slapen. Soms voor een nacht, soms meerdere dagen of een langere tijd.
Meer informatie voor u
Over de dag van uw opname
-
Bovenaan deze pagina vindt u de ‘Welkom in Amphia’-folder. Hierin staat wat u meeneemt voor uw opname. Achterin de folder staat ook een handige lijst, zodat u niks vergeet. Een paar dingen die belangrijk zijn:
- Een geldig identificatiebewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart).
- Een medicijnenlijst (die u kunt vragen bij uw apotheek). Hier staan de medicijnen op die u op dit moment gebruikt.
- De contactgegevens van uw wijkverpleegkundige voor het geval u zorg na opname nodig heeft.
Het ziekenhuis heeft handdoeken en washandjes. Waardevolle spullen, geld of sieraden kunt u beter niet meenemen naar het ziekenhuis.
-
Op locatie Molengracht rijden speciale pendelbusjes tussen de parkeergarage en de ingang van Amphia. Dit vervoer is gratis. U kunt instappen op maandag tot en met vrijdag tussen 7.30 en 20.30 uur.
Meer weten over het pendelverkeer bij Amphia?
Ga naar Route en parkeren
-
Op de dag van uw opname meldt u zich bij de receptie in onze aankomsthal. Hier vertellen ze u op welke afdeling u moet zijn. Als er in uw afsprakenbrief een routenummer staat, kunt u ook meteen zelf naar de juiste afdeling gaan.
Uw contactpersoon
De informatie over uw gezondheid is privé. Deze informatie geven we niet aan anderen. Maar wel aan iemand die u als contactpersoon opgeeft. Deze persoon laten we weten hoe het met u gaat en bellen we als er nieuws is. Maar alleen als u dat wil.
Uw vertegenwoordiger
Soms kunt u (tijdelijk) niet zelf beslissingen nemen. Dan is het belangrijk dat iemand anders dat voor u doet. Dit is dan uw vertegenwoordiger. U wijst hier iemand voor aan. Dit mag uw contactpersoon zijn, maar ook iemand anders. Uw vertegenwoordiger heeft dezelfde rechten als u en beslist wat het beste is voor u.
Rustig herstellen op een eenpersoonskamers
Het kan zijn dat u een tijdje op een algemene verpleegafdeling moet blijven. Dan krijgt u een eenpersoonskamer. Elke eenpersoonskamer heeft een eigen toilet en doucheruimte. U heeft alle privacy. Ook bent u minder dan vatbaar voor virussen en bacteriën van andere mensen. Zo kunt u rustig herstellen.
Sommige afdelingen hebben kamers waar meer personen zijn opgenomen.
Uitleg toedienen Fraxiparine
Marja, verpleegkundige, legt uit hoe u uzelf injecteert met fraxiparine na de operatie.