Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Reumatologie

Bereikbaarheid (dit geldt voor alle locaties)
Algemene vragen
De polikliniek is op werkdagen telefonisch bereikbaar via (076) 595 10 42 (van 8.00 tot 13:00 uur en van 13:30-16.30 uur).

Voor algemene vragen verwijzen wij u graag naar de informatie op deze pagina. Onder “meer informatie voor u” vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat u vraag er niet bij, wilt u een herhaalrecept aanvragen of heeft u een medisch inhoudelijke vraag dan kunt u inloggen op mijnAmphia, waar u een bericht kunt achterlaten voor één van onze zorgverleners.

Voor het opvragen van patiëntengegevens vanuit een ander ziekenhuis, mag er een mail gestuurd worden met ondertekende toestemmingsverklaring van patiënt naar het secretariaat: secrreumatologie@amphia.nl

Reumatologie

Heeft u last van uw spieren, pezen of gewrichten? Met dit soort problemen helpen we u op de Reumatologie polikliniek. Hier komt u als uw huisarts of een arts u heeft doorgestuurd. Op onze polikliniek praten we uitgebreid met u en onderzoeken we u. Misschien krijgt u een extra onderzoek, zoals een röntgenfoto, echo of gewrichtspunctie (onderzoek waarbij een naald in uw gewricht wordt gebracht). Zo bepaalt de arts wat er precies met u aan de hand is en welke behandeling u nodig heeft. U komt regelmatig voor controles terug naar onze polikliniek. 

Polikliniek Reumatologie

Wilt u meer informatie over de polikliniek?

Ga naar polikliniek Reumatologie

Verschillende soorten reuma

Reuma is een verzamelnaam voor veel verschillende aandoeningen van wat we noemen het bewegingsapparaat. Bij het bewegingsapparaat horen alle onderdelen die u helpen bewegen. Zoals uw spieren en gewrichten. Er zijn 3 soorten reuma: 

  • Ontstekingsreuma: soorten reuma met als belangrijkste kenmerk ontstekingen aan de gewrichten.
  • Artrose: versleten gewrichten, vaak bij mensen van 40 jaar en ouder. Dit is de meest voorkomende soort reuma in Nederland.
  • Wekedelenreuma: soorten reuma waarbij u last heeft van de ‘zachte’ delen van het bewegingsapparaat. Dus van uw spieren, pezen en banden.   

Binnen deze soorten reuma komen ook weer veel verschillende soorten voor. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en behandeling.

Controleer uw gegevens over medicijnen 
Voor een paar soorten afspraken in het ziekenhuis vragen we u vooraf de gegevens over uw medicijnen te controleren. U krijgt daarvoor een e-mail. Daarin vindt u een link naar een veilige website (Zorgdoc). Op Zorgdoc staat een lijst met uw medicijnen. Als we geen e-mailadres van u hebben, sturen we u een sms met de link naar de website.

Heeft u vragen? Stuur ons dan een mail.

Reuma en auto-immuunziektes

Op onze afdeling hebben we veel aandacht voor auto-immuunziektes. Bij deze ziektes is er een ontsteking in verschillende lichaamsdelen en organen. Voorbeelden hiervan zijn ziektes als SLE (Systemische Lupus Erythematodes), MCTD (Mixed Connective Tissue Disease) en sclerodermie. Deze ziektes zorgen vaak voor een heleboel klachten en gaan samen met specifieke stoffen die terug te vinden zijn in het bloed.

Samenwerken

De polikliniek Reumatologie werkt samen met andere artsen en zorgorganisaties:

  • We bespreken onze patiënten met dermatologen.
  • We overleggen met verschillende artsen tegelijk over patiënten met klachten aan hun handen (dit overleg noemen we: multidisciplinair handenspreekuur).
  • We overleggen met longartsen en cardiologen over interstitiële longziekten (ziektes waarbij uw longweefsel is aangetast) en pulmonale hypertensie (een abnormale hoge bloeddruk in de longen).
  • Als u moet revalideren, kan dat bij Revant. We werken veel samen met Revant.

Voor uw medicatie werken we samen met Apotheek Amphia.

Wilt u beter leren omgaan met reuma?

ReumanetNL is er voor u. Dit is een samenwerking tussen bijvoorbeeld Amphia, fysiotherapeuten en de reumapatiëntenvereniging. Het netwerk organiseert verschillende soorten therapie. Wilt u meer weten?

Ga naar ReumanetNL

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 10 42

Label