Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Robotchirurgie

Bij een robotoperatie opereert de arts met een robot. Een robotoperatie lijkt op een kijkoperatie. Via kleine sneetjes in de buik worden de instrumenten (hulpmiddelen voor de arts) en een kleine camera naar binnen gebracht. De instrumenten zitten vast aan soepele robotarmen die door de arts worden bestuurd. Deze robotarmen doen de bewegingen van de arts na en bewegen heel precies.

Tijdens de operatie worden met een camera 3D-videobeelden gemaakt in uw buik. Deze videobeelden worden heel sterk uitvergroot. De arts ziet daardoor heel goed wat hij doet. Verder beweegt de robot heel soepel en trilt niet. De operatie is daarom heel precies uit te voeren, zonder dat weefsel als zenuwen en bloedvaten worden geraakt. Zo verliest u minder bloed en de kans op problemen tijdens de operatie is kleiner. Patiënten die een robotoperatie krijgen, worden vaak na de operatie sneller beter.

Samenwerkingen


Operaties aan spijsverteringskanaal en alvleesklier(kanker)
Als het gaat om operaties aan het spijsverteringskanaal (waar voedsel wordt verwerkt) lopen de robotchirurgen van Amphia voorop. Ze horen bij de European Academy of Robotic Colorectal Surgery. Ook geven ze trainingen over robotoperaties aan andere artsen die met robotchirurgie willen starten. Dit doen ze in Nederland en in het buitenland. Ook ingewikkelde operaties aan de alvleesklier doen onze artsen met de operatierobot.

Operaties aan blaaskanker
Op het gebied van oncologie (kanker) werken onze urologen nauw samen met de urologen van het Bravis ziekenhuis. Zo wordt bij blaaskanker de blaas van patiënten (van beide ziekenhuizen) in Amphia verwijderd met de operatierobot. In het Bravis ziekenhuis wordt de operatierobot ingezet bij patiënten met prostaatkanker. Hierbij wordt dan de prostaat verwijderd.

Amphia en Bravis

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Amphia en Bravis?

Lees er hier meer over

Patiëntverhaal Blaaskanker

“Het licht ging wel even uit”, vertelt Peter Fleischacker (58) over het moment dat hij hoorde dat hij blaaskanker had.

Lees het verhaal van Peter
Portretfoto van de heer Peter Fleischacker

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 90

Label