Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Dermatologie: Poliklinische ingrepen
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Dermatologie: Poliklinische ingrepen

Inleiding
U heeft met de dermatoloog een afspraak gemaakt voor een poliklinische ingreep. In deze folder staat hoe u zich hierop kunt voorbereiden en wat u kunt verwachten.

Ingreep
Het gaat om een ingreep waar u niet voor hoeft te worden opgenomen. Na de ingreep kunt u weer naar huis. Door de plaatselijke verdoving en plat liggen kunt u zich na afloop wat duizelig voelen. Omdat u na de behandeling niet zelf auto mag rijden, is het belangrijk dat u vooraf vervoer naar huis regelt.

Voorbereiding
Voeding: U mag gewoon eten en drinken voordat u naar het ziekenhuis komt. U hoeft niet nuchter te zijn.
Sieraden: Tijdens de ingreep mag u geen sieraden dragen. U kunt ringen, kettingen, armbanden, piercings en horloge het beste thuislaten.
Make-up: Als de ingreep in uw gezicht plaatsvindt, vragen wij u geen crème of make-up te gebruiken.
Bodylotion: Wilt u op de dag van de ingreep geen bodylotion gebruiken in verband met het plakken van eventuele pleisters.
Kleding: Als de ingreep aan uw knie of voet plaatsvindt, kunt u het beste een wijde rok of broek dragen. Als de ingreep aan uw arm plaatsvindt, kunt u het beste een wijde trui dragen.
Waardepapieren: Geld en waardepapieren graag thuislaten.
Bloedverdunners Gebruikt u bloedverdunners? Als u bloedverdunners ( antistollingsmedicatie) gebruikt, meld dit dan aan uw behandelend arts. Hij/ zij bespreekt met u of en wanneer u moet stoppen met deze medicijnen.
Belangrijk Het is belangrijk te melden of u een pacemaker of tens apparaat draagt. Ook willen wij weten of, en zo ja voor welke verdovingsvloeistof u allergisch bent.

Procedure
U wordt door een assistent naar een behandelkamer gebracht. Daar kunt u uw jas en eventueel andere kleding uittrekken, en plaatsnemen op de behandeltafel. Een assistent zal het lichaamsdeel waar de ingreep plaatsvindt goed schoonmaken, en daarboven een felle lamp plaatsen. Daarna geeft de dermatoloog u de verdoving. Deze prikken zijn te vergelijken met een verdoving bij de tandarts. Dit kan even pijnlijk zijn, maar daarna voelt u geen pijn meer. U merkt wel dat de dermatoloog u aan het behandelen is. Afhankelijk van de ingreep, duurt de operatie 10 tot 45 minuten. Het afgenomen weefsel wordt eventueel voor verder onderzoek naar het laboratorium gestuurd. Indien de plek rondom het oog zit, kan een zwelling optreden en kan een bloeduitstorting ontstaan.

Herstel
Na de ingreep hoort u wat u thuis wel en niet mag doen. Over het algemeen moet u ervoor zorgen dat de wond drie dagen droog blijft. Als de wond gaat bloeden, kunt u het beste met een schone doek twintig minuten op de wond drukken. Als het bloeden daarna niet stopt, neem dan contact op met de polikliniek Dermatologie. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de Huisartsenpost.

Na drie dagen mag u douchen en de bovenste pleister verwisselen. De witte hechtstrips moet u zo lang mogelijk (tot het verwijderen van de hechtingen) laten zitten. Van de dermatoloog hoort u of de hechtingen oplossen of dat u terug moet komen om de hechtingen te laten verwijderen. U krijgt dan eveneens de uitslag. Als de hechtingen door de huisarts worden verwijderd krijgt u een telefonische afspraak voor de uitslag van het weefselonderzoek.

Pijn
Ongeveer een uur na de ingreep is de verdoving uitgewerkt. Het is mogelijk dat u last krijgt van napijn. Als u hier veel last van heeft kunt u een pijnstiller innemen. Het beste kunt u een paracetamol nemen. Neem géén aspirine, voltaren of ibuprofen. Dit verdunt uw bloed en kan een nabloeding veroorzaken. In enkele gevallen kan na de ingreep een doof gevoel van de huid ontstaan. Dit dove gevoel trekt over het algemeen in de maanden na de ingreep langzaam weg. In zeldzame gevallen kan soms blijvend een doof gevoel achterblijven.

Verhinderd
Bent u verhinderd? Laat dit dan zo spoedig mogelijk weten aan de polikliniek Dermatologie.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met de assistent of uw behandelend specialist.

Telefoonnummer: (076) 595 30 20

Meer lezen over dermatologie in Amphia?

Ga naar afdeling Dermatologie

Label