Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Patiëntenzorg

Patiëntenzorg

Jaarcijfers jaarverslag

Amphia Thuis

Steeds meer patiënten kunnen thuis verder herstellen door Amphia Thuis. Het Amphia Thuisteam bestaat uit een groep  gespecialiseerd verpleegkundigen. Zij verlenen sinds 1 januari 2022 specialistische zorg in de thuissituatie.

Naast het thuisteam zijn we in 2023 gestart met thuismonitoring. Patiënten hoeven door het thuismeten van hun bloeddruk en saturatiegehalte minder vaak naar het ziekenhuis te komen voor hun afspraak doordat zij gegevens digitaal doorgeven aan hun zorgverlener. Ook de kans op een ziekenhuisopname wordt verkleind doordat de arts/verpleegkundige meer inzicht heeft in de gezondheid van de patiënt. Bij veranderingen kan deze snel reageren en eventueel de behandeling aanpassen zonder dat de patiënt naar het ziekenhuis moet komen. Dit is niet alleen fijn voor de patiënt, maar geeft de arts/verpleegkundige ook meer tijd voor andere patiënten.

7 bedden vrijgemaakt
2.532 bezoeken
227 unieke patiënten
Lees hier meer over Amphia Thuis
Amphia Thuis

Fit een operatie in

Sinds 1 april 2023 is een uniforme werkwijze ingericht voor patiënten die prehabiliteren voorafgaand aan een ingrijpende operatie. Het doel van prehabiliteren is dat patiënten de operatie beter doorstaan en sneller herstellen.

In de projectperiode, die loopt tot eind 2024, kunnen de patiëntgroepen die zijn gescreend worden opgenomen in de prehabilitatie carrousel. In deze carrousel wordt duidelijk of een aanvullend assessment gewenst is, en/of de patiënt kan starten met een beweegprogramma bij de fysiotherapeut in de 1e lijn. Eerstelijnszorg is zorg waar een patiënt zelf zonder verwijzing naartoe kunt gaan.

Behalve aandacht voor bewegen (conditie en kracht), krijgt de patiënt zo nodig ook hulp bij en advies over voeding, slaap, intoxicaties (roken/alcohol), wanneer er langere tijd 5 of meer verschillende medicatie tegelijk worden gebruikt (polyfarmacie) en mentale gezondheid. Het totale prehabilitatie programma duurt 3 weken.

prehabilitatie
Palliatief team

Transmuraal palliatief adviesteam

Palliatieve zorg is zorg die gegeven wordt aan patiënten (en hun naasten) wanneer er geen genezing van een ziekte meer mogelijk is. Het doel van palliatieve zorg is patiënten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Het kan hierbij gaan om het verlichten van lichamelijke klachten. Maar ook om begeleiding bij onder meer verdriet of problemen met het accepteren van het ziekteproces. In 2023 is voor een ziekenhuisbrede basis voor pijn en palliatieve zorg een transmuraal palliatief adviesteam gestart. Dit palliatieve team bestaat uit een vertegenwoordiging van specialisten uit Amphia en eerstelijns Kaderartsen Palliatieve zorg. Het palliatieve team helpt mee aan de zorgtransitie van ‘curatieve zorg’ naar ‘totale zorg’ waarbij het doel is dat palliatieve zorg een vanzelfsprekend onderdeel wordt van het dagelijks werk in Amphia.

Het palliatieve adviesteam wil de bewustwording bij de zorgprofessionals bevorderen over de inzet van palliatieve zorg. Om de palliatieve fase van patiënten te gaan herkennen heeft het team hiervoor in 2023 doelstellingen en actielijnen ontwikkeld en uitgezet en is  een educatieprogramma gestart om alle verpleegkundigen en startende AIOS de basis palliatieve zorg bij te brengen. Het palliatieve team werkt verder samen met trajecten in de regio, is er een palliatieve poli waar het team hoofdbehandelaars uit Amphia en de eerstelijn kunnen ondersteunen in advance care planning gesprekken en bij complexe hulpvragen. Daarnaast is het team begonnen met terugkoppelmomenten met huisartsen in de regio zodat zij de afspraken met hun patiënten ook kunnen voortzetten.

Lees hier een interview met anesthesioloog Miriam van der Velden en geriater Dominique de Lange

Ga terug naar overzichtspagina

Label