Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Amphia versterkt wetenschappelijk onderzoek voor betere zorg

Meer lezen over wetenschap?

Ga naar wetenschap bij Amphia
Aanmaakdatum:

Amphia versterkt wetenschappelijk onderzoek voor betere zorg

Door meer kennis uit onderzoek te halen, willen we de zorg voor patiënten nog beter maken. De afgelopen jaren zijn steeds meer verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten betrokken geraakt bij wetenschappelijk onderzoek. Door hun kwaliteiten op de juiste plekken in te zetten, ervaren zij meer uitdaging en verbreding in hun takenpakket. 

Eigen Wetenschapsfonds
De wetenschappelijke output is de laatste jaren flink gegroeid. Jaarlijks krijgen onderzoekers de kans om hun onderzoek een mooi podium te geven tijdens de Wetenschapsmiddag. Om nog meer en beter onderzoek uit te kunnen voeren, heeft Amphia samen met het Medisch Specialistisch Bedrijf- Amphia een speciaal fonds opgericht; het Wetenschapsfonds. In het Wetenschapsfonds staan de vijf strategische thema’s centraal:
- De professional
- Patiëntenzorg
- Samenwerking
- Wetenschap en techniek
- Duurzame bedrijfsvoering

Ondersteuning voor werknemers
Naast onderzoek dat betaald wordt door andere organisaties, kunnen alle werknemers van Amphia bij het Wetenschapsfonds geld aanvragen voor hun onderzoeksprojecten. Dit geld kan in aanmerking komen voor verschillende zaken, zoals proefschriften, congreskosten, onderwijsactiviteiten, aanvragen bij de Medisch Ethische Toetsingscommissie (METC) en publicatiekosten. De aanvragen worden doorlopend beoordeeld door het Wetenschapsbureau. Het doel van het Wetenschapsfonds is om kennis te vergroten en daarmee de kwaliteit van zorg te verbeteren.

We lichten hieronder vier onderzoeken uit van professionals in Amphia die onlangs goedgekeurd zijn door de Commissie Wetenschapsfonds.

De onderzoeken die onlangs van start zijn gaan:

Meer lezen over wetenschap?

Lees meer hier meer

Label