Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Nieuw voedingsconcept voor patiënten helpt bij sneller herstel
Aanmaakdatum:

Nieuw voedingsconcept voor patiënten helpt bij sneller herstel

Gezond eten draagt bij aan een goede gezondheid. Daarom werkt Amphia sinds enkele maanden met een nieuw voedingsconcept voor patiënten ‘Eten met aandacht, proef de zorg’. Met dit nieuwe voedingsconcept bieden we onze patiënten eiwitrijke, gezonde en duurzame maaltijden die bijdragen aan hun herstel. Ook worden patiënten gestimuleerd om de maaltijd aan tafel te eten. Zo komen ze meer in beweging.

Tijdens een opname in Amphia krijgen patiënten 3 maaltijden en 3 tussendoortjes. Het menu is gevarieerd en wisselt per dag. Om de keuze makkelijker te maken wordt er gewerkt met menusuggesties. Daarnaast wordt er samen met de zorgprofessionals gekeken welke voeding het beste past bij de gezondheidssituatie van de patiënt.

Variëren en verbeteren
De gerechten worden regelmatig aangepast aan het seizoen en getoetst bij patiënten. Zo zorgen we voor een afwisselend aanbod. Door regelmatig feedback van patiënten te verzamelen, verbeteren we ons aanbod steeds verder.

Duurzaam
Door het verbeteren van de voeding zorgen we voor minder vet en suiker in het eten. Ook dragen we bij aan de duurzaamheidsdoelen van Amphia. We verspillen minder voeding en zorgen voor minder afval. En dragen we bij aan de eiwittransitie. Dit betekent dat in 2030 60% van de eiwitten die we eten komt van plantaardige bronnen, en 40% van dierlijke bronnen.

Preventieakkoord
Ook voor bezoekers en medewerkers wordt het assortiment aangepast naar deze normen. Op deze wijze voldoet Amphia aan de uitgangspunten van het Preventieakkoord. Dit akkoord moet ervoor zorgen dat minder mensen ziek worden en gebruik moeten maken van de zorg.

Voor de implementatie en uitrol van het nieuwe voedingsconcept werkt Amphia samen met SYNDLE.

Label