Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Open informatie over kwaliteit van zorg
Aanmaakdatum:

Open informatie over kwaliteit van zorg

Op Ziekenhuischeck.nl kun je lezen hoe goed ziekenhuizen het doen. Dat helpt als je als patiënt moet kiezen waar je naartoe wilt voor je behandeling. Je ziet bijvoorbeeld hoe lang je moet wachten en hoe andere patiënten de zorg vonden. Van Amphia en van andere ziekenhuizen.

Transparant over kwaliteit
In Nederland wordt steeds vaker gepraat over ‘transparantie over kwaliteit’. Dat betekent dat er meer open informatie komt over hoe goed het ziekenhuis het doet. Daarmee willen we er samen voor zorgen dat patiënten beter weten hoe het gaat met de kwaliteit van de zorg. Amphia vindt dat ook belangrijk, zodat je kunt kiezen waar je het beste naartoe kunt gaan.

Over Ziekenhuischeck
Op de website Ziekenhuischeck.nl vind je informatie over de behandeling van 36 verschillende ziekten en 13 thema’s over kwaliteit. Patiënten kunnen actuele informatie vinden over de kwaliteit van zorg. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe vaak behandelingen worden gedaan en hoe vaak er complicaties zijn. Ook kun je de wachttijden en ervaringen van andere patiënten bekijken. Of zien hoeveel mensen jaarlijks in het ziekenhuis worden behandeld.

Wat zeggen de cijfers?
De cijfers op Ziekenhuischeck zeggen iets over de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen. Bij ieder cijfer staat een korte uitleg. Ziekenhuizen kunnen ook zelf extra uitleg geven over een cijfer: waarom scoren ze lager of juist hoger dan het gemiddelde? Ook vertellen steeds meer ziekenhuizen over hun samenwerking met andere instellingen. Bijvoorbeeld bij lastige operaties die jouw ziekenhuis niet zelf doet. Steeds meer patiënten, cliënten en andere geïnteresseerden weten de sites te vinden. Zo werd Ziekenhuischeck in 2023 door meer dan een half miljoen mensen bezocht.

Ziekenhuischeck is een idee van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie Universitair Medische Centra (NFU). Zij doen dit in samenwerking met Dutch Hospital Data (DHD). Alle Nederlandse ziekenhuizen en umc’s doen mee.

Ga naar ziekenhuischeck.nl

Ontregel de zorg
Naast Ziekenhuischeck is er ook Revalidatiecheck voor kwaliteit over revalidatiezorg. Beide websites gebruiken openbare cijfers die er al zijn. Zo voorkom je extra administratie en werk. De informatie komt vanuit het Openbaar Databestand dat elk jaar wordt gepubliceerd. Naast Ziekenhuischeck en Revalidatiecheck kan je ook op andere sites informatie over kwaliteit vinden. Op Zorginzicht, een website van de overheid, staat een compleet overzicht van dit soort websites.

Meer lezen over de wachttijden in Amphia?

Ga naar wachttijden

Meer lezen over de kwaliteit van zorg in Amphia?

Ga naar Kwaliteit en Veiligheid

Label