Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Sjoerd Repping wordt lid van Raad van Commissarissen Amphia
Aanmaakdatum:

Sjoerd Repping wordt lid van Raad van Commissarissen Amphia

Per 1 juli 2024 treedt professor dr. Sjoerd Repping toe tot de Raad van Commissarissen van Stichting Amphia, als opvolger van Kiki Lombarts. De benoeming is op basis van een positief advies van de Ondernemingsraad, de Cliëntenraad, de Verpleegkundige Regieraad, de Raad van Bestuur en het bestuur van het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia (MSB-A).

Over Sjoerd Repping
Sjoerd Repping is Hoogleraar Zinnige Zorg aan de Amsterdam UMC. Hij is ook voorzitter van Zorgevaluatie en Gepast Gebruik en het Bestuurlijk Overleg Landelijk Kwaliteitsstatuut GGZ. Daarnaast is hij lid van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) en voorzitter van de commissie gepast gebruik dure geneesmiddelen. Sjoerd heeft diverse andere nevenfuncties in wetenschappelijke adviesraden. Sjoerd Repping zal in de Raad van Commissarissen onder andere zitting nemen in de Commissie Mens en Organisatie.

Prof. dr. S. (Sjoerd) Repping, lid Raad van Commissarissen van Amphia

Reactie van Arno Timmermans
Arno Timmermans, voorzitter Raad van Commissarissen: “Met Sjoerd Repping hebben we een waardige opvolger voor Kiki Lombarts. Zijn uitgebreide kennis over zorgontwikkeling en de bijbehorende uitdagingen maken hem een waardevolle aanvulling voor de Raad van Commissarissen. We zijn blij met zijn komst en kijken uit naar de samenwerking aan de verdere ontwikkeling van Amphia en haar patiëntenzorg. De nieuwe strategische koers ‘Ons Amphia’ biedt hiervoor een mooie basis.”

Reactie van Sjoerd Repping
Sjoerd Repping: “Amphia heeft als groot STZ ziekenhuis een belangrijke rol in het Brabantse zorg- en werkgeverslandschap. Met de strategie ‘Ons Amphia’ is de basis gelegd voor hoe Amphia de toekomst voor zich ziet. Maatschappelijke uitdagingen op gebied van passende zorg, samenwerking en duurzaamheid liggen daarbij in het verschiet en zullen het nodige vragen van Amphia en tegelijk kansen bieden voor verdere ontwikkeling. Ik kijk er enorm naar uit om daar vanuit de Raad van Commissarissen mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

Afscheid van Kiki Lombarts
De zittingstermijn van Kiki Lombarts van acht jaar in de Raad van Commissarissen van Amphia loopt 30 juni 2024 af.

Meer nieuws lezen?

Ga naar nieuws

Label