Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

ZonMw subsidie voor het Amphia ziekenhuis i.s.m. Maastricht UMC voor onderzoek palliatieve pijnbehandeling bij kwetsbare ouderen met heupfractuur
Aanmaakdatum:

ZonMw subsidie voor het Amphia ziekenhuis i.s.m. Maastricht UMC voor onderzoek palliatieve pijnbehandeling bij kwetsbare ouderen met heupfractuur

Onderzoekers van het Amphia Ziekenhuis en het Maastricht UMC krijgen een ZonMw subsidie voor de PALLIHIP studie. In deze studie wordt het SPING blok onderzocht: het effect op kwaliteit van leven en pijn wanneer kwetsbare ouderen met een gebroken heup een pijnstillende behandeling krijgen en niet worden geopereerd.

PALLIHIP studie
Een gebroken heup is een van de meest voorkomende breuken bij kwetsbare ouderen. De standaard behandeling van een gebroken heup is een operatie. Bij kwetsbare ouderen is een gebroken heup een levensbedreigende aandoening. Soms komt het voor dat een operatie een te groot risico of niet meer wenselijk is voor deze groep patiënten. Om hen een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te geven is goede pijnstilling belangrijk. Daarom is in Amphia de ruggenprik als bestaande techniek doorontwikkeld voor kwetsbare ouderen met een gebroken heup: het SPING (Spinaal Phenol IN Glycerol) blok als nieuwe palliatieve pijnbehandeling. Via de ruggenprik wordt pijnstilling toegediend, die ervoor zorgt dat er geen pijn meer gevoeld wordt in het been met de gebroken heup.

In de PALLIHIP studie wordt onderzocht wat de effecten van het SPING blok zijn op pijn en kwaliteit van leven bij kwetsbare oudere patiënten met een heupfractuur en hun naasten/mantelzorgers.

Samenwerking
Binnen de PALLIHIP studie bundelen alle benodigde expertises hun krachten. Voor specialistische kennis zijn zorgprofessionals betrokken namens anesthesiologie/pijngeneeskunde, geriatrie en palliatieve zorg. Daarnaast worden ook een epidemioloog, gezondheidseconoom en statisticus nauw betrokken bij het onderzoek.

Programma Palliantie II
De ZonMW subsidie komt voort uit het programma Palliantie II. Dit programma richt zich op een goede kwaliteit van leven voor mensen die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid.

Label