Diagnostiek
De aanvrager is verantwoordelijk voor een juiste en complete inzending van het materiaal en bijbehorende documenten. Het PAL is verantwoordelijk voor de juiste afwikkeling van de aanvraag en de rapportage van resultaten naar de aanvrager.
Het pathologisch laboratorium is door de RvA geaccrediteerd voor de EN ISO 15189:2022 onder registratienummer M250. Verrichtingen uitgevoerd door uitbestedingslaboratoria vallen buiten de scope van deze accreditatie.
Beschikbare onderzoeken
- Baarmoederhalsuitstrijkjes (op indicatie)
- Cytologie
- Enzymhisto- cytochemie (op indicatie)
- Fluorescentie (op indicatie)
- Histologie
- HPV
- Immunologie (op indicatie)
- In situ hybridisatie
- Moleculaire diagnostiek (op indicatie, onder supervisie van Erasmus MC)
- Morfometrie (op indicatie)
- Obducties
- Punctiecytologie
- Vochten
- Diagnostiek op nierbiopten bij vraagstelling nierinsufficiëntie besteden we uit aan Radboud MC, Nijmegen
-
CITO houdt in dat het te onderzoeken materiaal met voorrang wordt behandeld en dat de uitslag direct door de behandelend patholoog wordt doorgebeld aan de aanvrager. Vermeld, na overleg met de patholoog, duidelijk ‘CITO’ en het telefoonnummer van de aanvrager op het aanvraagformulier.
-
U kunt uw aanvraag insturen met behulp van ZorgDomein.
Kies dan voor zorgproduct 'Labdiagnostiek Obductie (Pathologie)'.Obducties kunt u ook aanvragen via het formulier hieronder:
U kunt uw aanvragen voor obductie ook telefonisch melden aan het pathologisch laboratorium. De patholoog geeft vervolgens instructies over de procedure.
-
U kunt uw aanvraag insturen met behulp van ZorgDomein.
Kies dan voor zorgproduct 'Labdiagnostiek Histologie (Pathologie)' of 'Labdiagnostiek Cytologie (Pathologie)'.Pathologisch onderzoek kunt u ook aanvragen via het formulier hieronder:
-
U kunt uw aanvraag insturen met behulp van ZorgDomein.
Kies dan voor zorgproduct 'Labdiagnostiek Cervixcytologie (medische indicatie - niet BVO)'.Een indicatieve uitstrijk kunt u ook aanvragen via het formulier hieronder
-
Mail uw aanvraag, besproken en vastgesteld in het betreffende MDO, naar palsecretariaat@amphia.nl met de volgende gegevens:
- NAW-gegevens van de patiënt
- Datum of PA-nummer betreffende onderzoek
- Soort moleculair onderzoek
-
Restmateriaal van reeds onderzocht patiëntmateriaal wordt tenminste 3 maanden bewaard waarna het wordt vernietigd. Bepaalde aanvullende aanvragen op eerder ingestuurd materiaal kunnen vanaf 3 maanden na de originele aanvraag niet in alle gevallen meer worden uitgevoerd.
Opmerkingen, verbetersuggesties of klachten en medisch advies
Als dienstverlenende afdeling staan wij vanzelfsprekend open voor klachten, opmerkingen en suggesties om de samenwerking te kunnen verbeteren. Ook is er de mogelijkheid voor het inwinnen van medisch advies met betrekking tot het aanvragen van onderzoeken of de interpretatie van een uitslag. U kunt contact opnemen met het secretariaat van het PAL: palsecretariaat@amphia.nl of telefonisch op nummer (076) 595 30 33
Formulieren bestellen voor laboratoriumonderzoek
Voor het bestellen van formulieren voor laboratoriumonderzoek verwijzen wij u naar de website van Result Laboratorium.
Certificatie
Het Klinisch Chemisch Lab Result is ISO 151589 geaccrediteerd.
Referentie-intervallen
Via onderstaande link kunt u de referentie-intervallen en/of medische beslisgrenzen van de door het KCHL uitgevoerde onderzoeken inzien. Referentie-intervallen geven het concentratiegebied aan waarin de uitslag bij 95% van de mensen valt die geen aandoening hebben die wordt geassocieerd met een afwijking voor de betreffende bepaling. Een uitslag buiten het referentie-interval wil nog niet zeggen dat er sprake is van een afwijking. Net zo goed is een uitslag binnen het referentie-interval geen garantie voor de afwezigheid van ziekten die zijn geassocieerd met betreffende bepaling. Voor testen waarvoor (inter)nationale, regionale of lokale medische beslisregels zijn gekoppeld aan bepaalde uitslagen, worden in plaats van het referentie-interval de medische beslisgrenzen getoond. Onderzoeken die niet vermeld staan in het overzicht worden uitgevoerd door geselecteerde verwijzingslabaratoria.
Voor de medische microbiologie werkt Amphia samen met Microvida. U vindt alle informatie op www.microvida.nl.