Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Bewegen

Bewegen

Amphia vindt het belangrijk dat patiënten met klachten rondom bewegen op het juiste moment de juiste zorg ontvangen. Dat doen we door samen te werken met diverse netwerken in de regio. Daarnaast gaan we altijd in overleg met u als patient om te horen wat voor u belangrijk is.

Ook zetten we ons in voor het voorkomen en/of beperken van gezondheidsklachten (preventie).

In Amphia is een kernteam opgericht rondom het thema bewegen. Dit kernteam brengt alle kennis, ideeën en initiatieven rondom bewegen uit Amphia en uit de regio samen. In dit kernteam zijn alle betrokkenen vertegenwoordigd.

Wij blinken uit in:

  • Alle zorg op 1 plek

    We ontwerpen nu het beweegcentrum dat in 2024 gebouwd wordt.

  • Orthopedische kliniek Amphia

    Snelle zorg voor een eenvoudige orthopedische aandoening.

    Lees meer
  • Platform bewegen

    Het Kernteam Bewegen Amphia werkt samen met partners in de regio.

  • Voorkomen dat u ziek wordt

    Vanuit Amphia willen we u helpen gezond te blijven.

8,4

Patiëntervaring

De zorgverleners behandelde mij zeer deskundig en er werd zorgvuldig gehandeld. Ook hebben zij mij duidelijke uitleg gegeven.

90% van de patiënten beveelt de afdeling Orthopedie aan.

Bron: Onderzoek patiëntervaring voorjaar 2023.

Afdelingen

De volgende afdelingen vallen onder Bewegen.

Orthopedie, Orthopedische Kliniek Amphia en Gipskamer

Bij de afdeling Orthopedie en de Orthopedische Kliniek Amphia houden we ons bezig met uw botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Heeft u een gebroken arm of been? Dan volgt er een afspraak bij de Gipskamer

Orthopedie

Sportgeneeskunde

Heeft u klachten die te maken hebben met sport en beweging? Dan stuurt uw huisarts of arts uit het ziekenhuis u door naar de afdeling Sportgeneeskunde. 

Naar afdeling
sportgeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde

Op de afdeling Revalidatie bekijken we uw hulpvraag en welke zorg daarbij passend is.

Naar afdeling
Revalidatie

(Trauma)chirurgie

Traumachirurgie is een onderdeel van de afdeling Chirurgie.

Naar afdeling
Chirurgie

Fysiotherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek

Als onderdeel van Bewegen kunt u ook te maken krijgen met de afdelingen Fysiotherapie, Ergotherapie, Logopedie of Diëtetiek.

Fysiotherapie

Wetenschappelijk onderzoek

Stichting FORCE (Foundation for Orthopedic Research Care & Education) is een samenwerking van Amphia en de vakgroep Orthopedie. De Stichting richt zich op het stimuleren en verrichten van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Dit doen zij op het gebied van diagnose, preventie en behandeling van ziekten en gebreken van het steun- en bewegingsapparaat. Daarnaast richt FORCE zich op vernieuwing van de orthopedische zorg op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Het doel is het leveren van de beste zorg voor de patiënt. Door meer onderzoek te doen, kunnen orthopedische patiënten de meest vernieuwende zorg en behandeling krijgen.

Patiënten worden voor, tijdens en na de behandeling gevraagd naar hun ervaringen. Hierdoor is het mogelijk de behandeling van de patiënt verder te verbeteren. Er wordt op dit moment bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de verschillende heup en knie implantaten (protheses), het voorkomen van complicaties en het optimaal behandelen van de patiënt na een schouderoperatie.

Lees meer

Samenwerken

  • Hand Pols Expertise Team: Door een unieke samenwerking in de regio wordt de beste en meest passende zorg geboden aan patiënten met hand- en polsletsel/klachten.
     
  • VKB United: Patiënten die een voorste kruisband operatie hebben ondergaan krijgen een uniform nabehandelingstraject, ongeacht de instelling waarin zij geopereerd zijn en ongeacht bij welke fysiotherapie praktijk zij revalideren. 
     
  • Lage Rug Netwerk: Door samenwerking in de regio wordt de beste en meest passende zorg geboden aan patiënten met lage rugklachten, die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de patiënt.
     
  • Schouder Netwerk West Brabant: Door samen te werken in een regionaal netwerk wordt de beste en meest passende zorg geboden aan patiënten met schouderklachten 
  • 1.000 sportmedische consulten per jaar
  • 400 sportmedische onderzoeken per jaar
  • 1.201 patiënten met primaire heup/knieprothese
  • 217 heupprothese vanwege gebroken heup
  • 165 revisie heup/knieprothese

Projecten

  • Prehabilitatie: Op basis van een gestandaardiseerde werkwijze worden patiënten optimaal voorbereid op een ingrijpende behandeling, waardoor zij zo fit mogelijk het behandeltraject doorlopen.
    Lees hier meer over prehabilitatie: 
    Algemene informatie over prehabilitatie - Amphia
     
  • Gezonde leefstijl: Patiënten die revalideren, worden begeleid bij het creëren en behouden van een actieve leefstijl en het vinden van passende beweeg- en of sportactiviteiten.
     
  • MoveUp: Door middel van digitale begeleiding krijgen patiënten een veilige en betrouwbare manier aangeboden om thuis te revalideren na een heup- en knieoperatie.
     
  • Verstandige Keuze App: Door het gebruik van deze app wordt de juiste patiënt op het juiste moment verwezen bij knieklachten.
     
  • Bewegen in de kliniek: Het voorkomen van onnodige bedrust en te weinig lichaamsbeweging zorgt voor een sneller en beter fysiek en mentaal herstel.
     
  • GGD app store: de beste apps voor jouw gezondheid.
     
  • De Regieraad Bewegen zet zich ook intern in voor de gezondheid van onze collega's. Hieronder vind je de video van de Nationale Beweegweek in 2022.
Beweegweek 2022 | Amphia
Video url

Kernteam Bewegen Amphia

Label